Això de la investidura del nou president espanyol s’està fent molt llarg, i vist que no sembla que hi hagi novetats a curt termini, res millor que tornar amb Catalunya i el descrèdit dels líders independentistes. Aquest cop li toca el rebre al president Carles Puigdemont. I no és un diari, sinó dos que li dediquen portada. Si no hi ha tema, doncs tornem-hi amb els independentistes.

No només això, tornem amb els independentistes, i amb ETA. Perquè estan al mateix sac, com no s’han cansat de repetir des del PP i Ciutadans fins a avorrir-se. Així El Mundo relata com el president Puigdemont “va donar suport en un sopar a l’etarra de les mariscades”. Per arrodonir-ho explica que aquest sopar va tenir lloc just el mateix dia que Bèlgica va ser condemnada per negar l’extradició de l’“assassina”. Vaja, que aquests belgues no ho fan tan bé. No ho van fer bé amb Natividad Jauregui, ergo no ho han fet bé amb Puigdemont, et venen a dir.

EL MUNDO 16 juliolPuigdemont, també ocupa una altra portada, en aquest cas el pòster de l’ABC, que recull que el president està pensant a buscar un altre país de establir la seva residència “per continuar la seva fugida”, un país que l’admeti en la seva condició de pres polític, diuen. El rotatiu dona per fet que el jutge Llarena activarà l’euroordre un cop hi hagi la sentència del 1-O. Una sentència que arribarà abans que Espanya tingui president si la investidura de Pedro Sánchez acaba sent fallida, tal com apunta El Periódico, i tornem a ser cridats a votar el novembre que ve. 

ABC 16 juliol

EP 16 juliol

PAIS 16 juliol

LV 16 juliol

 

El PUnt AVUI

ARA 16 juliol

RAZON 16 juliol