Afers interns del Cos Nacional de Policia investiga un grup ultra anomenat Primavera española del CENEPE, integrat exclusivament per agents de la policia espanyola i que proposa d'endurir les accions violentes policials i difon missatges d'odi i amenaces.

Segons avança El Confidencial Digital són exactament 13.062 els integrants d'aquest col·lectiu, més de 13.000 persones armades que poden constituir un autèntic exèrcit malgrat que tot plegat va començar sent un simple grup de Facebook que agrupava policies.

La direcció general i la unitat d'afers interns ja investiga aquest col·lectiu, creat fa més set anys i que s'ha "radicalitzat" amb el temps. Segons aquest mitjà, fonts policials apunten que el grup "s'ha tornat ultra i i hi abunden missatges que podrien ser constitutius de delicte" i que, a més, és "incontrolable" pel gran nombre d'agents que l'integren.

En tot cas, l'accés al grup és restringit a una invitació prèvia d'un membre i és exclusiu per a agents del CNP. Tot i això, avui dia "ja no es controlen les barbaritats que allà s'escriuen".

Entre les publicacions més difoses hi ha el vídeo d'un policia estranger disparant a boca de canó un sospitós, un fet que té el suport i aplaudiment dels membres de Primavera española, que defensa actuacions d'aquest tipus i portar sempre l'arma reglamentària carregada.

A més, els integrants d'aquest grup carreguen contra càrrecs polítics actuals, incloses les amenaces i insults. El seu blanc preferit és el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska.

Pròxims a Vox

En les últimes setmanes s'ha detectat igualment un acostament als posicionaments polítics de Vox, amb difusió de missatges, vídeos i consignes d'aquest partit ultra.