La cúpula policial del ministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz va comprar clandestinament i sense autorització equips per interceptar i gravar telèfons mòbils i altres dispositius. Aquesta tecnologia va servir presumptament per registrar de forma il·legal les converses entre l'exministre i l'excap de l'Oficina Anticorrupció de Catalunya, Daniel de Alfonso, i una reunió entre policies i membres del CNI, segons informa El País aquest dimarts.

Qui llavors era cap d'Assumptes Interns de la policia espanyola, Marcelino Martín Blas (foto), va presentar divendres passat documentació sobre aquesta compra al Jutjat d'Instrucció Número 2 de Madrid. Aquests documents acrediten que els autors de la compra van ser el Director Adjunt Operatiu de la policia, Eugenio Pino, i el seu cap de gabinet, José Ángel Fuentes Gago. La tecnologia va ser adquirida a la companyia israeliana Rayzone Group a l'estiu de 2014.

No existeix registre oficial o cap concurs que justifiqui la compra d'aquests equips d'escolta i enregistrament, segons la documentació presentada al jutjat, que inclou totes les compres i concursos per a tecnologia del Ministeri de l'Interior el 2014, segons explica el diari.

Les converses del 2 i 16 d'octubre de 2014 entre Fernández Díaz i De Alfonso van descobrir que ambdós havien conspirat per actuar contra polítics sobiranistes catalans, en connivència amb la mateixa fiscalia anticorrupció, en el que es va donar en cridar "operació Catalunya". La justícia va desestimar les querelles que es van presentar com també altres investigacions de la fiscalia sobre el cas.