Rebombori a les xarxes socials per la castellanització d'una senyalització de trànsit a Catalunya. Més concretament, els usuaris de Twitter comenten la misteriosa aparició d'un rètol a l'autopista A-2 que diu 'Cervera-Norte', amb relació a la sortida que duu cap a la capital de la Segarra, en comptes de 'Cervera (nord)', com apareixia al cartell d'abans. Una de les persones que ha denunciat aquest canvi de llengua ha estat el diputat de Junts al Parlament de Catalunya Ramon Tremosa, a qui també han seguit altres membres del partit. El paer en cap del municipi, Joan Santacana (ERC), també s'ha afegit a les denúncies a la xarxa social i ha avançat que ja ha exigit la rectificació a la delegació del govern espanyol.

Castellanitzen una senyalització a Cervera per obres

Segons ha informat l'ACN, operaris que treballen en les obres de millora del ferm de l'autovia A-2 al seu pas per Cervera van canviar aquest dimarts el cartell de la sortida 517 que porta a Agramunt i a la zona nord de la capital de la Segarra. Junts per Cervera ha denunciat a les xarxes que el nou cartell s'ha castellanitzat i conté la indicació 'Cervera norte'. Per aquest motiu, el cap de llista de la formació, Ramon Augé, ha reclamat al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana que substitueixi el cartell per un que contingui les indicacions en català, com el que hi havia fins al moment. Segons Junts, la castellanització només ha tingut lloc en aquest punt, que és l'únic tram de l'autovia on, de moment, s'estan fent les millores iniciades la setmana passada.

En la seva piulada, el diputat Tremosa ha ironitzat: "Benvinguts a Cervera Norte". Per la seva banda, el batlle del municipi ha elevat la qüestió al subdelegat del govern espanyol perquè "faci les gestions necessàries per rectificar el menyspreu al català que suposa la nova senyalització".