Representants dels cercles sectorials i territorials de Podemos han reclamat ser més escoltats per l'Executiva i un major nivell de participació en l'organització política i han destacat que són "l'essència" del partit morat i una "eina necessària per fer una política diferent ".

Al voltant de les 16.30 hores d'aquest dissabte s'ha reprès l'Assemblea Estatal Ciutadana amb la presentació dels 20 candidats dels cercles al Consell Ciutadà Estatal. Pocs dirigents principals del partit estaven presents a l'inici del torn dels representants dels cercles, encara que poc a poc han anat entrant per ocupar els seus seients habilitats en l'arena.

Pablo Iglesias i Íñigo Errejón han estat dels primers a ocupar les seves cadires. També el secretari d'Organització, Pablo Echenique, la cap de Gabinet d'Esglésies i diputada, Irene Montero; i el secretari de Relacions amb la Societat Civil, Rafa Mayoral, han estat presents.

Dels 62 membres del Consell Ciutadans Estatal -el màxim òrgan de direcció entre assemblees- que s'elegiran en el congrés de Podemos, quatre són a proposta dels cercles: dos d'ells procedeixen de cercles territorials i dos més de sectorials.

Maria Ester Ferré ha incidit en les hores que dediquen els membres dels cercles en taules informatives: "Parlar de cercles és també parlar de debats apassionats, propostes audaços, de justícia, igualtat, ocupació ...", ha manifestat l'aspirant a l' Consell Estatal.

"Els cercles no es toquen"

"Els cercles no es toquen", ha proclamat una altra de les candidats des de l'escenari del Palau de Vistalegre, igual que Adrián García, qui ha subratllat que "Podem ve de les places" i el partit no ha de "oblidar-ho" ni "canviar- ".

Una altra de les reivindicacions principals dels cercles ha estat la "unitat": "Que ningú s'atreveixi a intentar enfrontar-nos entre companys per presentar propostes diferents", ha sentenciat un altre dels candidats. Segons han defensat, només "junts" podran construir un Podem "més sòlid" i "obert". També han advocat per la feminització insistint que "com més dones, millor".

Rècord de votacions

Aquest vespre les diferents candidatures han presentat també el document ètic; la proposta de valors pel partit.

A les 20h s’ha tancat el període de votacions a secretari general, els membres del consell ciutadà i la comissió de garanties. El resultat de les votacions es farà públic diumenge a les 14h. Hi han votat 155.275 inscrits.