El portaveu de Podemos al Congrés, Íñigo Errejón, ha afirmat avui que ni un euro procedent de Veneçuela no ha acabat a Podemos i ha desafiat qualsevol que digui el contrari a anar als tribunals que -ha recordat- ja han aclarit en tres ocasions qualsevol dubte sobre el seu finançament.

Així ha respost Errejón en una roda de premsa al Congrés en ser preguntat per la informació difosa avui per El Confidencial i ABC, que publiquen un document firmat pel ministre de Finances de Veneçuela, Rafael Isea. Aquest document justifica el pagament de més de 7 milions d'euros a actuals dirigents de Podemos, entre ells Pablo Iglesias, per estendre el moviment bolivarià a Espanya a través de la fundació Centro de Estudios Políticos y Sociales (CEPS), de la qual formaven part.

Errejón ha repetit en diverses ocasions que el Tribunal Suprem va arxivar dues querelles el 2015 que qüestionaven el finançament de Podemos i que el mes de febrer passat la Fiscalia d'aquest mateix tribunal també va recomanar l'arxivament d'una tercera presentada per Manos Limpias perquè no hi va trobar "cap base" per investigar.

"És radicalment fals i cada vegada que algú s'ha atrevit a anar als tribunals han dit sempre de forma unànime el mateix, que no és cert," ha emfatitzat després de considerar que no creu que aquestes informacions falses tinguin repercussions en les negociacions amb el PSOE per formar govern.

Fundació CEPS

Sobre la feina de la fundació CEPS ha explicat que mai no s'ha negat que diversos membres de Podemos han treballat en l'assessoria intel·lectual i acadèmica per a diversos països llatinoamericans i en projectes finançats per institucions, inclosa la Generalitat valenciana quan governava el PP.

"Si algú vol deduir del fet que alguns membres de Podemos treballaven en un think tank, que hi ha algun finançament que no es declara a la pàgina web o amb la contribució de la gent, ha de tornar a anar als tribunals" i "esperar el veredicte que ja avanço que quedarà absolutament en res", ha acabat de forma taxativa.