Dit i fet. Instants després que el president del Parlament, Roger Torrent, anunciés que ajornava el ple d'investidura de Carles Puigdemont, els mitjans internacionals se n'han fet ressò. N'és el cas, per exemple, del diari belga Le Soir, que subratlla que el president de la Cambra catalana no designarà cap altre candidat i que tornarà a convocar el ple quan el Tribunal Constitucional resolgui previsiblement aquesta tarda el recurs de JuntsxCat en contra de les mesures cautelars que van dictar els seus magistrats per unanimitat dissabte, que impliquen suspendre la investidura telemàtica i delegada i obliga Puigdemont a demanar autorització al Tribunal Suprem per poder assistir a la investidura.

També n'ha parlat l'agència de notícies Reuters que, sota el títol "Catalunya posposa la votació del líder regional, insisteix amb Puigdemont", explica que Torrent ha posposat i no suspès el ple per garantir que Carles Puigdemont pugui ser investit "amb totes les garanties".

The Independent hi afegeix un punt més i recorda que el president espanyol, Mariano Rajoy, ha advertit Torrent —abans que anunciés que posposava el ple— de la seva responsabilitat si manté el ple, mentre que el president del Parlament ja ha deixat ben clar que farà el possible per poder garantir a Puigdemont que les autoritats espanyoles no intervindran en la celebració de la investidura.

Esperar (de nou)

La notícia, que ha arribat fins i tot a Egipte, on, per exemple, Egypt Today ha fet circular el teletip de Reuters, ja s'ha difós, també, per les televisions i diaris francesos, com Le Monde, que subratlla que Torrent mantingui la seva proposta d'investir Puigdemont que, asseguren, "haurà d'esperar una altra vegada".

El diari francès és un dels mitjans internacionals que descriu la situació amb més detalls. Expliquen la concentració que l'ANC té convocada als voltants del Parlament, on volen donar caretes del candidat a la presidència de la Generalitat, i que el Tribunal Constitucional ja va exigir a Puigdemont que havia de demanar autorització al jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena o bé no podria celebrar una investidura telemàtica o delegada.

Aquest rotatiu acaba el seu article fent un resum del procés i de com el 27 d'octubre el Parlament va proclamar la República catalana amb una declaració unilateral d'independència que es va votar a l'hemicicle de la Cambra catalana després del referèndum de l'1-O.

De la seva banda, el diari alemany Zeit Online també es fa ressò de l'ajornament del ple de la investidura i ho explica posant damunt la taula que no se sabia com acabaria la situació fins aquest matí, i més tenint en compte que pesa una ordre de detenció contra Puigdemont en el moment en què trepitgi territori espanyol.