Les cases del poble de San Lorenzo de El Escorial i El Escorial, seus locals del PSOE, han aparegut amb pintades a la seva façana, en les quals figuren frases com "Viva Franco" i "Profanadors de tombes", respectivament.

"Casa del Poble de San Lorenzo de El Escorial, avui una pintada més. Ja n'hi ha prou! L'odi i la intolerància no impediran que fem justícia i reparació amb les víctimes del franquisme", recull el partit al seu compte de Twitter.

Per la seva part, el PSOE de El Escorial afirma que "l'odi i la intolerància" han deixat "la seva empremta" a la Casa del Poble de El Escorial. "Valors que ni tenen ni tindran cabuda mai en la nostra democràcia", afegeixen.

En aquest sentit, en declaracions a Europa Press, el secretari general del PSOE de El Escorial i portaveu del partit a l'Ajuntament, Cristian Martín, ha assenyalat que han presentat una denúncia per aquests fets davant de la Guàrdia Civil.

Sobre això, des de la Secretària de Justícia, Funció Pública i Nous Drets del PSOE de Madrid, Macarena Elvira ha publicat un missatge de solidaritat amb els seus companys de partit.

"Ens solidaritzem amb els companys del PSOE de El Escorial davant de les agressions i danys a la façana de l'Agrupació. Pintades que inciten a l'odi i no respecten l'Estat de Dret i els valors democràtic", conclou la responsable socialista.