El president a l'exili, Carles Puigdemont, ha repiulat una entrevista que el rotatiu espanyol ABC va fer-li al ministre principal de Gibraltar i líder del Partit Socialista Laboralista, Fabian Raymon Picardo. El ministre laboralista va assegurar en l'entrevista que "la generació present d'espanyols encara té gangues de l'ofici feixista de Franco".

ABC  entrevista

Puigdemont publica en el seu Twitter dues parts en específic, on l'entrevistador del diari espanyol li diu a Picardo que des d'Espanya no entenen per què els gibraltarenys no volen ser espanyols. El ministre principal respon contundent: "A Gibraltar tampoc que a Espanya no s'entengui que no volem ser espanyols".

També Picardo respon a l'obsessió d'Espanya a no renunciar a la sobirania del penyal de Gibraltar i assegura que "la generació present d'espanyols encara té aquestes gangues de l'ofici feixista de Franco" i desitja que "les futures generacions siguin lliures d'això".

Puigdemont TUIT

El president de Catalunya a l'exili afegeix als dos fragments de l'entrevista al gibraltareny: "Fabian Picardo explica d'una manera molt entenedora i certa alguns dels mals que coneixem perfectament".

Puigdemont i la medalla Carrasco

El president Carles Puigdemont va rebre ahir la Medalla Carrasco i Formiguera 2020 des de la Casa Macià a Prats de Molló. El reconeixement va anar a càrrec de Demòcrates, la família Carrasco i Azemar i FUNDEM. En el discurs d'entrega, Puigdemont va reivindicar el seu paper a l'exili i l'esperit combatiu contra la persecució de l'Estat espanyol: “Estimar la història és fer-se respectar. La dignitat del ésser humà no es toca”. L’aforament va ser limitat i restringit a l'espai. 

En l'entrega, també van intervenir el Batlle de Prats de Molló, Claudi Ferrer, un representant de la família Carrasco, el president de FUNDEM, Jordi Mas, i el portaveu polític de Demòcrates, Toni Castellà. La Medalla Manuel Carrasco i Formiguera reconeix el compromís amb l’humanisme, la democràcia i els valors republicans. L'acte va acabar amb el cant dels Segadors per part de tots els presents.

Des de l’any 2016, ha estat atorgada a: Muriel Casals, a títol pòstum, l’any 2016 i a l’associació Afectats per l’1-O i a en Roger Español, l’any 2017. Aquest reconeixement també ha premiat la tasca del president d'Òmnium, Jordi Cuixart. Precisament, els portaveus polítics de Demòcrates, Toni Castellà i la diputada Titon Lailla, van voler destacar el per què d'aquests dos guardonats: “Pel ferm compromís tant del MHP Carles Puigdemont com del senyor Jordi Cuixart en el camí que ens va conduir al referèndum del Primer d’Octubre i perquè encaixen perfectament amb l’esperit i el llegat de Manuel Carrasco“. 

Imatges principals: Fabian Picardo, ministre principal de Gibraltar. EFE