L'economista Santiago Niño Becerra ha advertit que el govern de Pedro Sánchez pot estar a punt de prendre una pèssima decisió si aprova una renda mínima unificada per a tot l'Estat espanyol. Al seu entendre seria un "error tremend".

"Insisteixo: és un error tremend instaurar una renda mínima amb un import igual per tota Espanya, perquè el nivell de preus no és igual per tota Espanya, cosa que implica que el poder adquisitiu d'Écija no sigui igual que el de Betanzos, Manresa o Getafe", ha indicat.

"Que l'import sigui igual a tota Espanya implica que les persones necessitades que resideixen en zones d'elevat nivell de preus pateixin una discriminació de poder adquisitiu; i si a sobre aquestes zones es troben en regions amb dèficit fiscal interregional serà pitjor perquè els seus governs regionals tenen menys recursos per intentar complementar-les via despesa", ha insistit.

Segons Becerra, que l'import de la renda mínima sigui igual a tota Espanya és aprofundir en el cafè per a tothom, "una política amb una llarga història de carències". 

Segons les primeres previsions del govern espanyol, la renda mínima serà de 462 euros, amb un límit de 1.015 euros per unitat familiar.