El president Carles Puigdemont, des el seu exili a Bèlgica, ha criticat durament l'Estat espanyol pel fet que el Tribunal Supremi qüestioni el permís penitenciari concedit a Josep Rull la vigília de Reis després que el seu fill patís un problema mèdic a la presó durant una visita.

Carles Puigdemont fa seus els arguments del seu advocat, Gonzalo Boye, qui ha qüestionat durament, mitjançant un fil de twitter, que s'investigui el permís a Rull. Puigdemont ha argumentat que l'Estat, no només demostra "una gran falta d'humanitat", sinó que a més a més, es salta quan li convé "lleis i principis democràtics".

Boye criticava en el seu fil que el Tribunal Suprem estudiés si la directora de la presó de Lledoners va prevaricar en concedir un permís especial a Rull. Boye argumenta que la sortida de la presó va ser legal i està absolutament regulada. L'advocat afegeix que a l'Estat espanyol les regles "ja no valen": "Continuem camí de Turquia", argumenta.

Boye es mostra molt preocupat pel fet que sorgeixi una polèmica com aquesta del no-res i argumenta que aquest debat no és innocu, sinó que es pretén instaurar un relat que indueixi a no retornar els presos polítics a Catalunya després del judici.