La Xarxa de Col·legis Professionals de Periodistes d'Espanya ha convocat una reunió plenària aquest dissabte a Madrid per abordar les possibles mesures a emprendre des de la professió en defensa dels periodistes "davant dels creixents atacs que venen suportant, als que s'han sumat els vetos que, formacions polítiques com Vox", han realitzat a determinats mitjans en la cobertura informativa de les passades eleccions generals del 10 de novembre.

Segons ha explicat la Xarxa, els Col·legis consideren precís arbitrar una resposta "contundent" pel que cridaran a la "unitat d'acció de periodistes, mitjans de comunicació, universitats i altres organitzacions professionals". "Està en joc el dret fonamental d'informació de la ciutadania", ha alertat.

En aquest sentit, la Xarxa de Col·legis Professionals de Periodistes d'Espanya ha avançat que reclamaran l'"atenció" de les formacions polítiques amb representació parlamentària per impulsar en aquesta legislatura "la promulgació de les lleis necessàries per millorar la protecció dels periodistes a l'exercici de les seves funcions".

A la reunió d'aquest dissabte a Madrid, assistiran representants de les Juntes de Govern dels Col·legis de Periodistes de Catalunya, Galícia, Múrcia, Andalusia, País Basc, Castella i Lleó, La Rioja, Astúries i Navarra.