El líder del corrent del PSOE Izquierda Socialista i aspirant a la secretaria general del PSOE a les primàries a l'estiu del 2014, José Antonio Pérez Tapias, ha anunciat aquest dimecres que abandona la militància del partit.

En una piulada a Twitter, Pérez Tapias ha explicat que s'ha dirigit al secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, per "felicitar-li l'any" però també per comunicar-li que es donava de baixa del partit en una decisió, ha afegit, que meditava des de feia temps. "'Socialista' es diu de moltes maneres", ha subratllat el fins ara militant del PSOE, que va optar a la secretaria general del partit però en va sortir derrotat (15%) en unes primàries amb Pedro Sánchez (49%) i Eduardo Madina (36%).

Pérez Tapias també és degà de la facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat de Granada. En una entrevista a l'ACN aquest estiu passat, va defensar la necessitat que el PSOE es posicionés a favor d'un referèndum “pactat” i “vinculant” a Catalunya, tot i que va rebutjar l'1-O.

Segons va dir, aquesta seria la condició imprescindible perquè els socialistes puguin presentar davant la societat catalana i espanyola “un plantejament federalista creïble” i per “legitimar des del principi” una reforma constitucional. En aquest sentit, va retreure a la direcció socialista que no aprofundís en l'aposta per un estat "plurinacional".