El president del Govern i líder del PSOE Pedro Sánchez, creu que el ministre d'Afers Estrangers, Josep Borrell, podria ser un extraordinari candidat a les eleccions europees del 26 de maig, encara que adverteix que hi ha moltes més persones que podrien ser-ho també.

Sánchez no descarta que Borrell pugui encapçalar la llista del PSOE a l'Eurocambra, en una entrevista amb EFE en què anuncia que hi haurà una presència destacada d'independents en les candidatures socialistes als pròxims comicis municipals, autonòmics i europeus.

"Jo crec que és un extraordinari ministre d'Afers Estrangers i podria ser també, lògicament, un extraordinari candidat a les eleccions europees, però insisteixo, hi ha moltes més persones", afirma.

“Hi haurà independents”

Després d'assenyalar que serà el mes de febrer vinent quan els socialistes decideixin les seves candidatures, el president posa èmfasi en el fet que "hi haurà independents, com els hi ha hagut en el Govern d'Espanya".

Segons el seu parer, el seu és en aquest moment "l'únic partit que està integrant independents", la qual cosa constitueix -diu- "una de les principals aportacions que fa el PSOE al nostre sistema polític".

En aquesta línia, recorda que, quan va formar el Govern d'Espanya després de la moció de censura, va dir "clarament que volia un Govern obert" i que per això una quarta part dels integrants del Consell de Ministres són independents, "persones que entren per la seva vàlua, pel seu compromís polític, però sobretot per la seva alta qualificació tècnica".