"Catalunya segueix sent el taló d'Aquil·les de Pedro Sánchez". Així defineix la relació actual entre Catalunya i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, el digital Politico

En una entrevista a aquest diari, Sánchez ha deixat la porta oberta a concedir l'indult per als 18 líders independentistes que s'enfrontaran a un judici al Tribunal Suprem. Politico remarca que "podrien enfrontar-se a dècades de presó". 

"No puc pronunciar-me sobre l'ús eventual d'aquest instrument", ha comentat Sánchez al digital. "Però dic una cosa: els indults existeixen perquè són un mecanisme constitucional".

pedro sanchez politico eu

Politico recull que el líder espanyol "ha adoptat un enfocament més suau que el seu predecessor conservador, Mariano Rajoy, a la regió". "Està a favor del diàleg i a una major autonomia com a sortida al conflicte", recalca.

El digital també exposa que el nou govern català, liderat per Quim Torra, s'ha "abstingut" a defensar obertament la llei però assegura que "Torra manté una retòrica agressiva contra l'Estat espanyol". També recorden les paraules de la portaveu i consellera, Elsa Artadi, quan diu que "no hi ha diferència entre les administracions de Rajoy i Sánchez respecte Catalunya". "Lúnica diferència és que les paraules van ser més amables en els primers mesos. Però no hi ha hagut cap canvi pel que fa als fets", recull Politico amb les paraules d'Artadi.

Els enemics de Pedro Sánchez

Però la proposta de Pedro Sánchez no agrada a tothom. I això també ho han vist des de Politico. "El PP i Ciutadans acusen al líder socialista d'agenollar-se davant els separatistes". "També acusen al primer ministre d'utilitzar la seva seu a La Moncloa per fer una llarga i costosa campanya electoral com algú que està disposat a mantenir el poder -i els seus privilegis- a qualsevol cost".

"Sánchez ha decidit trencar els partits constitucionalistes i convertir a populistes i nacionalistes en els seus aliats". Politico recorda les paraules del líder de Ciutadans, Albert Rivera, sobre el president del govern espanyol. "Ha optat per la via de Corbyn (el líder laborista britànic) mentre que des de Ciutadans estem en convergència amb els (demòcrates liberals de Macron), el president francès Emmanuel".