El Partit Demòcrata es reivindica com la "primera força municipalista" després dels plens de constitució dels ajuntaments d'aquest dissabte.

En un comunicat, la formació nacionalista s'atorga 393 alcaldies arreu de Catalunya, comptant les 21 entitats municipals descentralitzades (EMD), tot i que es va presentar el 26-M sota les sigles de JxCat, marca de la qual el PDeCAT n'és propietari. Així, el partit que presideix David Bonvehí considera propis tots els governs municipals de JxCat. Aquesta valoració ha despertat crítiques de seguida entre el grup parlamentari, segons diverses fonts consultades per l'ACN.

Segons el text que ha enviat el Partit Demòcrata aquest migdia, les xifres demostren la "força" de la formació en l'àmbit municipal. Bonvehí s'ha mostrat "satisfet" de poder dir que el PDeCAT té més de 390 alcaldies: "És molt positiu", conclou el comunicat.

La valoració del PDeCAT ha arribat minuts després que acabés la roda de premsa del portaveu de JxCat, Albert Batet, al Parlament, on ha mostrat "satisfacció, alegria i goig" pels resultats del 26-M. El diputat i exalcalde de Valls també ha reivindicat JxCat com la formació amb més alcaldies a Catalunya.