Després que el passat dimecres l'expresident del FC Barcelona Sandro Rosell declarés al jutjat d'instrucció 13 de Madrid per ratificar la querella com a afectat per l'Operació Catalunya, el seu advocat, Pau Molins, ha parlat del cas. Molins celebra que finalment un jutjat accepti a tràmit la querella, ja que apunta que "és una querella que no va despertar massa entusiasme a la justícia espanyola". Tanmateix, ha reconegut que la situació de Rosell i la seva defensa depèn molt d'una de les figures claus de la mateixa Operació Catalunya: José Manuel Villarejo, excomissari de policia. "Estem en mans de Villarejo. I això em fa tenir dubtes que Villarejo pugui acreditar el que diu", ha remarcat Molins en una entrevista a Catalunya Ràdio. 

🔴 Villarejo assenyala Rajoy com a cervell de l’Operació Catalunya

Molins ha destacat el paper clau que ha tingut Villarejo i els mitjans de comunicació en el cas de Rosell. "Quan hi ha una conducta delictiva, normalment, la víctima se n’adona al moment. Aquí, tota aquesta gent afectada per l'Operació Catalunya no ho sabia", ha explicat l'advocat, qui ha subratllat que només van identificar el delicte quan la premsa va fer públics els àudios i les agendes de l'excomissari. 

"Sandro Rosell sabia que passava alguna cosa estranya perquè una presó preventiva de dos anys no era normal. Tots vèiem que hi havia quelcom estrany, però certament no ho vam saber el que fins a l’any passat, cinc anys després, quan van començar les filtracions de la premsa dels àudios i les agendes de Villarejo", explica Molins, qui ha recordat que, el més important, és que l'excomissari pugui recolzar les seves acusacions amb proves. 

Villarejo al Congrés dels Diputats

El passat dimecres, Villarejo va defensar al Congrés que l'Operació Catalunya la va dirigir el Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) i va ser ideada des de les entranyes de Presidència del Govern a l'etapa de Mariano Rajoy.  Segons Villarejo, les "directrius fonamentals" les donava directament el CNI, aleshores liderat pel general Félix Sanz Roldán. "Ni el CNI ni la Guàrdia Civil apareixen en aquesta causa. En el meu cas no hi ha cap xaruc volador, cap 'coca', cap general que s'emporti els diners i, no obstant això, soc aquí, que em demanen 1.200 anys, imagini's l'absurd", va lamentar. Viillarejo ha apuntat que tot plegat va començar l'any 2012 i que es pretenia carregar contra el moviment independentista. 

"L'Operació Catalunya no s'entén sense que li preguntin al CNI. És una de les moltes operacions en què en la meva condició d'agent d'intel·ligència vaig treballar per al Govern", va sentenciar Villarejo, qui va qualificar d'"esperpent" que demanin més anys de presó a ell per la peça Kitchen que per al que va ser ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz.