El Parlament de Portugal acollirà aquest divendres un acte sobre els presos polítics catalans impulsat pel partit Bloco de Esquerda. L'acte, titulat 'Liberdade para presos políticos catalães' ('Llibertat per als presos polítics catalans'), se celebrarà a l'auditori Almeida Santos, situat a l'edifici nou del Parlament.

A l'acte participaran la diputada del Bloco de Esquerda Isabel Pires, la diputada de JxCat Aurora Madaula, el membre del secretariat nacional de la ANC Adrià Alsina, l'historiador Fernando Rosas i el politòleg André Freire.

Aquest acte se celebrarà després que la setmana passada el Parlament portuguès aprovés una resolució impulsada pel Partit Comunista (PCP) que demanava el govern espanyol que trobés una solució política a la situació entre Catalunya i la resta de l'Estat.

A més, diversos diputats del Bloco de Esquerda i d'altres partits portuguesos van firmar un manifest que demana la llibertat dels presos polítics, qualifica el president Carles Puigdemont d'exiliat i critica l'actuació de l'Estat contra l'independentisme: "Només les dictadures, les democradures o dictablandas tenen presos polítics".