Dins el PSOE hi ha veus que s'alcen en contra de l'amnistia, tot i que la seva aprovació pugui ser clau per desbloquejar una investidura de Pedro Sánchez, secretari general i candidat a la presidència dels socialistes. Una de les veus més crítiques amb aquesta mesura és Emiliano García-Page, president de Castella-la Manxa (PSOE). Aquest dissabte, ha afirmat que el Tribunal Constitucional (TC) "hauria de suspendre" una possible amnistia abans que entrés en vigor per "analitzar-la". "No tinc ni el més mínim dubte que el TC hauria de suspendre l'amnistia que s'aprovi abans que entri en vigor, perquè les conseqüències de veure Carles Puigdemont entrar o presentar-se a les eleccions i que després vingui una sentència del TC contrària, serien absolutament incommensurables", ha afirmat el president autonòmic, del PSOE, durant una conferència al fòrum A Toxa, a Galícia. A més, ha assegurat que l'amnistia és una qüestió que "genera molta confusió".

Per altra banda, el socialista ha assegurat que veu possible "qualsevol escenari" pel que fa a una investidura de Pedro Sánchez com a president del govern espanyol o una repetició electoral, ja que, ha afirmat, confia en el fet que Sánchez "resistirà tot el que pugui" per evitar que "els partits independentistes l'obliguin a governar amb una camisa de força". També ha mostrat la seva confiança en el fet que les posicions centrals del PSOE "continuaran sent la defensa de la Constitució i la igualtat" malgrat la possibilitat d'aprovar una llei d'amnistia. El president autonòmic ha insistit que falta "molta informació" entorn d'aquesta possible amnistia i actualment s'ha generat "molta confusió", per la qual cosa ha insistit en la idea que "qualsevol escenari ara mateix és possible". A més, ha afegit, segons la seva opinió, que en l'esmentada negociació els partits independentistes "acabaran retrocedint molt" tant en les seves peticions d'un referèndum d'autodeterminació com en "el seu propi concepte d'autoamnistia".

Qualifica la mesura com una "autoamnistia"

En qualsevol cas, ha aprofitat per preguntar-se si la Constitució "recull el dret que un diputat més, la qual cosa fa majoria, pugui aprovar espais d'immunitat". "El PSOE, amb majoria absoluta, pot amnistiar qualsevol que fa una entremaliadura?", s'ha preguntat, afirmant que aquesta mateixa pràctica "es podria predicar sobre temes de corrupció o de qualsevol altra índole". D'aquesta manera, ha qüestionat també si els partits independentistes "no consideren immoral ser ells mateixos els que es votin la seva disculpa". "És una autoamnistia, se la voten a ells mateixos, si no surt", ha emfatitzat. D'altra banda, García-Page ha considerat que caldria intentar posar en marxa "un mecanisme de filtre" a l'"anomalia" que els interessos d'"una minoria molt petita" puguin afectar les competències de tots els territoris del país. "Reclamo que si el Congrés o el govern espanyol han d'adoptar una decisió que afecta totes les autonomies, que abans d'això hi hagi un òrgan, un consell de presidents o territorial, perquè ens veiem amb interessos d'una minoria molt petita que afecten la nostra pròpia competència", ha afirmat.