La Policia Nacional va rebre aquest divendres del diari OKDiario una còpia de les dades recollides al pendrive que contenia informació del mòbil robat a una assessora del líder de Podemos, Pablo Iglesias, després de sol·licitar que li lliurés el dispositiu de memòria original, que el diari va dir no trobar.

Així ho han confirmat a Efe fonts policials, que en un primer moment van apuntar que els agents desplaçats al mitjà de comunicació havien marxat sense cap document.

Agents d'Assumptes Interns van anar al diari a buscar el dispositiu de memòria, en el que hi hauria una còpia del mòbil d'una col·laboradora de Iglesias, Dina Bousselham, que li va ser sostret el 2016 i el contingut del qual va aparèixer entre els arxius confiscats al comissari de Policia jubilat José Villarejo. Però els responsables del diari li van dir que no ho trobaven, segons les fonts, i finalment van lliurar una còpia digital del contingut del dispositiu de memòria.

El passat 29 de març, en la seva declaració com a imputat a la peça del cas Tàndem que investiga la documentació que tenia en el seu poder sobre Pablo Iglesias, Villarejo va dir que ell no va robar el mòbil, sinó que li va arribar una còpia de les dades del telèfon a través del llavors director d'Interviu, Alberto Pozas, que no va citar pel seu nom.

Sempre segons l'excomissari, les dades havien arribat en aquest dispositiu de memòria a la redacció de la revista, el director va considerar que el seu contingut no era publicable i per això l'hi va donar a Villarejo. Pozas va dimitir divendres com a director general d'Informació Nacional de Moncloa en considerar que està sent "utilitzat per atacar el Govern i el president" en el cas de l'espionatge a Pablo Iglesias.