Picabaralla entre Pablo Echenique i Isabel Díaz Ayuso fruit de la investigació judicial a la vicepresidenta d'Argentina, Cristina Fernández de Kirchner. La presidenta de la Comunitat de Madrid ha compartit una piulada en què defensava la decisió de la Fiscalia de demanar 12 anys de presó per a Kirchner: "El poble argentí clama per la independència judicial, per la democràcia, contra el populisme, la corrupció i el narcotràfic". "El país argentí desperta i té l'oportunitat de ser exemple per a les democràcies liberals", ha sentenciat Ayuso. El portaveu d'Unidas Podemos al Congrés dels Diputats, Pablo Echenique, ha carregat contundentment contra la mandatària madrilenya pel tuit que ha fet i sosté que "si la justícia fos independent, tu [Isabel Díaz Ayuso] estaries a la presó".

Echenique ha fet aquesta afirmació contundent a través del seu perfil de Twitter. En la publicació, el portaveu parlamentari ha afegit que "ja us convé a tu i als teus que la justícia no sigui independent ni a Argentina ni a Espanya". En aquesta línia, Pablo Echenique ha tornat a retreure a la presidenta de la Comunitat de Madrid i als populars "per què porten quasi quatre anys bloquejant de manera sediciosa la renovació del Consell General del Poder Judicial".

TUIT pablo echenique isabel díaz ayuso presó
Piulada de Pablo Echenique contra Isabel Díaz Ayuso.

Altres dirigents de Podemos s'han sumat al suport a la dirigent peronista. L'exsecretari general de la formació, Pablo Iglesias, ha afirmat que aquesta decisió de la Fiscalia argentina se suma a un cop "financer, mediàtic" i ara "judicial": "La mateixa recepta de sempre contra els que defensen a la gent, ni un pas enrere, Cristina Fernández de Kirchner". També ho ha fet l'actual líder del partit i ministra de Drets Socials, Ione Belarra, que ha manifestat que "la guerra judicial i mediàtica contra governs progressistes és una constant que sempre denunciarem; perquè no és contra nosaltres, posa en perill la pròpia democràcia".

La Fiscalia demana 12 anys de presó per a la vicepresidenta argentina

La notícia que divideix Pablo Echenique i Isabel Díaz Ayuso és que el fiscal Diego Luciani ha demanat condemnar a Crisitna Fernández de Kirchner, vicepresidenta d'Argentina, a 12 anys de presó. La considera "cap d'una trama de corrupció sistemàtica al voltant de l'obra pública que va causar un perjudici milionari per a l'Estat". Aquest anunci ha arribat amb l'al·legat final en el judici de la 'causa Vialidad'. El procurador creu que "es tracta, probablement, de la maniobra més gran de corrupció que s'hagi conegut a Argentina" i assenyala Kirchner com a "líder" d'aquesta trama durant l'època en què fou la presidenta del país (entre 2007 i 2015). En concret, se l'acusa d'un presumpte delicte d'associació il·lícita i administració fraudulenta de fons públics.