Un dia abans de la data que el jutge Pablo Llarena està citat en un jutjat de Brussel·les, per respondre a la demanda del president Carles Puigdemont i els consellers exiliats, el president del Partit Popular, Pablo Casado, es reunirà amb associacions de jutges i fiscals per abordar el que ha succeït amb la defensa del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena, i les necessitats per a atendre les demandes de protecció de jutges i de fiscals.

La reunió es produeix després que en els últims dies Casado hagi retret al Govern que "doni batzegades" sobre la seva defensa a Llarena i que hagi exigit la compareixença de la ministra de Justícia, Dolores Delgado, en el Congrés pel "desemparament" al jutge.

Un jutjat civil francòfon de Brussel·les ha fixat per a dimarts vinent a les 9.30 hores la vista en la qual s'analitzarà amb caràcter preliminar la demanda civil per la qual l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i quatre dels seus exconsellers pretenen que el jutge que els ha investigat per rebel·lió en el Tribunal Suprem, Pablo Llarena, sigui condemnat a indemnitzar-los amb un euro simbòlic per la seva presumpta falta d'imparcialitat.

La gestió d'aquest assumpte pel Ministeri de Justícia ha provocat una gran tensió en l'executiu de Pedro Sánchez, la posició inicial del qual, contrària a defensar personalment el jutge, ha canviat —justificant-ho amb que la demanda es basa en unes manifestacions realitzades per Llarena en un acte privat—, procedint a la contractació d'un bufet a Bèlgica per 544.982 euros amb l'enàrrec de defensar tant la sobirania dels tribunals espanyols com al magistrat.

La reunió de Casado amb associacions de jutges i fiscals tindrà lloc aquest dilluns a les 13.00 hores al Congrés dels Diputats. A la trobada hi assistiran també el secretari general del PP, Teodoro García Egea, i la portaveu del Grup Popular en el Congrés, Dolors Montserrat, ha informat el PP. Cal destacar que Llarena havia presidit la conservadora Asociación Profesional de la Magistratura, la majoritària en aquest sector.