"La resposta de la Unió Europea amb Catalunya és vergonyosa". Aquestes són les dures declaracions que l'articulista de The Guardian Owen Jones ha fet al programa Preguntes Freqüents de TV3, ja que considera que "l'1 d'octubre les persones només es volien expressar". 

Segons Owen, "és molt xocant" que els polítics electes hagin de fugir a Bèlgica per evitar la presó, i no entén perquè "Europa no veu tot això". En la mateixa línia, ha assegurat que els empresonats són presos polítics, atès que "es pot estar a favor o en contra de la independència però no es poden arrestar líders electes a l'Europa del 2017".

Tornant al referèndum de l'1-O, ha denunciat la violència policial i ha subratllat que "fa falta una votació on es prevegi el resultat com a vinculant, sigui quin sigui". L'articulista ha volgut comparar el cas català amb l'escocés, i ha proposat que es prengui com a model perquè "el nostre partit conservador, l'equivalent al PP a Espanya, va permetre la votació". 

Finalment, Owen Jones ha considerat que el PP "està actuant com ho fa per tapar tota la corrupció que acumula i la crisi econòmica".