L'OSCE s'entrevista amb el ministeri per assegurar-se que els presos polítics poden fer campanya. D'aquesta manera, la Secretaria General d'Institucions Penitenciaries del Ministeri de l'Interior ha defensat davant d'una delegació de l'Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE) el "respecte" amb el qual s'estan complint les resolucions de la Junta Electoral Central (JEC) perquè els presos jutjats al Tribunal Suprem puguin fer campanya des de la presó.

La informació l'ha transmès aquest dilluns el secretari general d'Institucions Penitenciaries, Ángel Luis Ortiz, a diversos representants de l'Oficina d'Institucions Democràtiques i Drets Humans (ODIHR), que emetrà un informe en els pròxims mesos. Durant la reunió també hi havia el director general d'Execució Penal i Reinserció Social, Javier Nistal, segons ha informat Interior en un comunicat.  

Ortiz ha recordat que la competència electoral no pertany a presons i que el repte de complir amb allò dictat per la justícia s'està abordant "des del respecte i el compliment de les resolucions de la Junta Electoral Central". Responia així a l'interès de la ODIHR per com és d'"inusual i els reptes que representa" que hi hagi candidats —alguns caps de llista— a la presó, "una situació també nova per a l'OSCE", segons ha destacat Interior en informar de la trobada.