El president d'ERC, Oriol Junqueras, s'ha reunit aquest divendres amb el líder del Bloc Québécois i diputat al parlament canadencYves-François Blanchet, a qui els republicans han convidat juntament amb altres líders independentistes arreu del món a participar en la Diada del pròxim 11 de setembre. Així, el pròxim diumenge Junqueras també es reunirà amb el líder del Sinn Féin, Declan Kearney, i el del Partit Nacionalista Escocès (SNP) i exministre del govern escocès, Michael Russell, per "compartir objectius i estratègies en el camí cap a la independència" de cada país. 

Actes que reuniran líders independentistes del món abans de la Diada

El mateix diumenge, el líder republicà també participarà en una conferència internacional sobre el dret a l’autodeterminació, organitzada pel Grup de l’Aliança Lliure Europea a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) de Barcelona. L'acte estarà presentat per l'eurodiputat d'ERC i president del Grup ALE al Parlament Europeu, Jordi Solé, i Junqueras hi conversarà amb Russell. A més, se celebrarà una taula rodona que comptarà amb la participació d'un membre del Parlament de les Illes Fèroe pel partit Tjóðveldi, Hervør Pálsdóttir; un membre del Parlament britànic pel partit Plaid Cymru, Liz Saville Roberts; i una membre del senat espanyol per EH Bildu, ldurre Bideguren Gabantxo. 

Dissabte, el Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i les Nacions (CIEMEN) organitza a l'Ateneu Barcelonès un acte per commemorar els 25 anys de la Declaració Universal dels Drets Col·lectius dels Pobles. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, que procedirà amb una intervenció de l'exsecretari general de Junts per Catalunya, Jordi Sánchez, i el diputat de la CUP al Parlament Carles Riera, que al costat del president emèrit de l'entitat, Aureli Argemí, debatran sobre els precedents d'aquesta declaració.

A continuació, hi haurà una taula rodona en què tornarà a haver-hi presència de representants de diversos partits sobiranistes d'arreu del món. Blanchet, Kearney i Pálsodóttir se sumaran en aquesta ocasió a François Alfonsi, eurodiputat pel partit Femu a Corsica, primera força política de l'Assemblea de Còrsega; Ana Miranda, diputada del Bloc Nacionalista Gallec (BNG); i Marta Rovira com a secretària general d'ERC.