Els diputats de Junts pel Sí no són els únics que tenen ordres de no marxar gaire lluny durant les vacances d'agost. Segons explica l'ACN, des de Ciutadans, el PSC i el PP també han demanat als seus electes que estiguin mobilitzats durant la segona quinzena d'aquell mes, per si cal reaccionar al Parlament a una hipotètica acceleració del procés, quan tan sols faltarà un mes i mig per al referèndum de l'1 d'octubre.

Des de Ciutadans, principal grup de l'oposició, han explicat a l'agència ACN que han demanat als seus diputats que estiguin "a prop" i, si pot ser, que no marxin de la península Ibèrica. El PSC ha reclamat que, en la mesura que la cambra estarà habilitada, també han d'estar-ho els seus electes. El PPC no ha marcat una distància concreta, però sí que ha demanat als seus electes que estiguin localitzables, per si han de tornar abans d'hora a Barcelona.

Pel que fa a la resta, Catalunya Sí Que es Pot (CSQP) ha fet constar que estan mobilitzats tot l'any, inclosa la segona quinzena d'agost. En la mateixa línia, la CUP ha dit que els seus deu diputats sempre estan disponibles, especialment fins a l'1-O. Finalment, el diputat no adscrit Germà Gordó ha decidit no marxar de Catalunya, per si calgués anar al Parlament.

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ja va assegurar aquest dijous que tampoc no marxaria gaire lluny, a algun lloc des d'on pogués tornar "per terra, mar i aire".

Període ordinari de sessions

En el marc de la reforma del reglament del Parlament, Junts pel Sí va registrar una esmena per tal d'habilitar la segona quinzena d'agost com a període ordinari de sessions, per poder reprendre abans les tramitacions d'iniciatives parlamentàries.

En aquest sentit, el president del grup de JxSí, Jordi Turull, va advertir els seus diputats que estiguessin permanentment mobilitzables durant les vacances parlamentàries, per si calgués reaccionar a alguna actuació de l'Estat. En una reunió del grup parlamentari els va demanar no fer el "viatge de la seva vida".