El nou president de la Conferència Episcopal Espanyola, el cardenal Juan José Omella, proposa una taula de diàleg entre el Govern central i l'Església, considera que el conflicte de Catalunya té solució i es mostra partidari de l'diàleg actual entre l'executiu central i el català.

En una entrevista que publica aquest diumenge La Vanguardia, l'arquebisbe de Barcelona declara: ara que es parla tant de pactes és el moment de parlar-nos els uns als altres. L'Estat ha d'escoltar; l'Església també. (...) M'encantaria formar part d'aquest diàleg".

Pel que fa al conflicte català, el cardenal Omella subratlla que "moments més difícils s'han donat al llarg de la història", que "estem en una fase delicada, complexa, que exigeix buscar una solució respectant la pluralitat de Catalunya" i que "la taula de diàleg és una bona iniciativa".

Pel que fa als esdeveniments de setembre i octubre del 2017 a Catalunya que ell va viure com a arquebisbe de Barcelona, el prelat recorda: "Molts teníem l'esperança que es convoquessin eleccions en lloc de procedir a la declaració d'independència. Si s'haguessin convocat eleccions s'hauria evitat patiment".

El cardenal Juan José Omella es refereix també a el nou projecte de Llei d'Educació i diu: "Crec que no cometran la temeritat de voler eliminar el suport a la iniciativa privada en el camp de l'Educació".

D'altra banda, en la seva primera carta dominical des que el passat dimarts va ser elegit nou president de la Conferència Episcopal Espanyola, el cardenal Juan José Omella demana dedicar quinze minuts al dia a resar perquè "pregar és aprendre a estimar".

El prelat recorda que en el temps litúrgic de Quaresma, l'Església proposa intensificar les oracions i reconeix: "A vegades ens pot semblar que resar és molt difícil o fins i tot podem deixar de pregar perquè ho hem intentat sovint i veiem que no produeix cap fruit ".

Segons Omella, "resar és el respirar de l'ànima, és apropar-nos a Déu d'una manera senzilla i espontània, com fem quan estem amb algú que sabem que ens estima".