L'últim intent per salvar el govern de coalició entre el PSOE i Unidas Podemos ha arribat durant el mateix debat d'investidura d'aquest dijous. Durant la seva breu intervenció davant l'hemicicle, Pablo Iglesias s'ha compromès a renunciar al Ministeri de Treball, principal escull pels socialistes, a canvi que els cedeixin competències en polítiques actives d'ocupació. Segons el secretari general del partit morat, la proposta li ha arribat per missatge d'un important dirigent socialista, sense entrar en més detalls. Ara la pilota torna a estar a la teulada de Pedro Sánchez.

“Renunciem al Ministeri de Treball si ens cedeixen competències en polítiques actives d’ocupació”, ha ofert Pablo Iglesias des del faristol, que ha estès la mà per a continuar negociant. Ha defensat que mai no s’han barallat per les cadires, sinó per les competències per adoptar mesures com la pujada del salari mínim, la llei d'eutanàsia o revertir “els aspectes més lesius” de la reforma laboral del PP.

Malgrat tot, abans el líder de Podemos sí que ha carregat contra l’estratègia del PSOE durant les últimes hores, a través de la filtració de documents i propostes que els havien fet. “Una negociació de govern no mereix ser cutre”, ha sostingut Iglesias, que també ha fet una llista de totes les cessions que han fet en pro d’un govern conjunt.

“És molt difícil negociar en 48 hores el que no s’ha volgut negociar en 80 dies”, ha retret el líder de la formació morada. “És molt difícil negociar un govern de coalició a contrarellotge i en temps real filtrant-ho als mitjans de comunicació”, ha insistit.