La socialista Núria Marín abandonarà l'alcaldia de l'Hospitalet de Llobregat el pròxim 15 de juny i cedirà el bastó de comandament a l'actual tercer tinent d'alcaldia, David Quirós, segons ha avançat El Periódico i ha confirmat ElNacional.cat. Així, després de gairebé 16 anys al capdavant del consistori, i un any després d'haver iniciat el seu cinquè mandat, ha decidit fer un pas al costat. La notícia arriba després de les eleccions catalanes, en què Marín va participar activament a la campanya de Salvador Illa, que ara està immers en les negociacions per intentar configurar un executiu. El relleu, però, no es produirà fins després de les eleccions europees, previstes per al pròxim 9 de juny. 

Marín, que té 60 anys i ha dedicat la meitat de la vida a l'Ajuntament de l'Hospitalet, no abandonarà la política, ja que mantindrà el càrrec de senadora que ostenta des de les últimes eleccions generals. Segons apunten fonts socialistes, després de tants anys a la primera línia política, Marín estava cansada, i fa uns mesos ja havia anunciat al partit la intenció de retirar-se abans de completar aquest nou mandat. Val a recordar que el seu últim mandat va estar marcat pel suposat cas de corrupció en les subvencions al Consell Esportiu, causa que finalment va ser arxivada. Sigui com sigui, la decisió ha estat meditada, i el moment per fer la transició també ha estat escollit de forma estratègica, tenint en compte que no hi haurà noves eleccions municipals fins al 2027.  

David Quirós, futur alcalde de l'Hospitalet de Llobregat

La sortida de Marín suposa la fi d'una etapa, però la segona ciutat més poblada de Catalunya continuarà en mans socialistes. David Quirós sonava a les travesses per succeir Marín, i finalment s'ha imposat al que ha estat històricament la mà dreta de l'alcaldessa, el primer tinent d'alcaldia, Francesc Belver. Quirós, que dirigeix l'Àrea de Servei a les persones, que inclou educació, esports i cultura, va entrar al consistori el 2016. És llicenciat en Relacions Laborals i té un màster en Direcció Pública.

A partir del 15 de juny tindrà el repte de dirigir la ciutat amb un govern en minoria, ja que, tot i que el PSC va mantenir el lideratge que ostenta des de l'inici de la democràcia a la ciutat metropolitana, va perdre un escó a favor d'ERC que li va fer perdre la majoria absoluta. Quirós també haurà de guanyar-se el suport de la ciutadania per poder mantenir el poder en el pròxim cicle electoral.

David Quiros Nuria Marin Hospitalet Llobregat
David Quirós al costat de Núria Marín. Foto: David Quirós
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!