L'expresident dels EUA Donald Trump ha assegurat aquest divendres que podria resoldre la guerra d'Ucraïna "en 24 hores" si continués sent president. "Si fos president, el conflicte entre Rússia i Ucraïna mai no hauria tingut lloc. Però fins i tot ara, si ho fos, podria arribar a un acord per posar-hi fi en qüestió de 24 hores”, ha afirmat en un missatge difós a través de la seva pròpia xarxa social, Truth Social.

Des de Moscou, el portaveu del Kremlin, Dimitri Peskov, ha assegurat que està d'acord amb les paraules de Trump. I ha assenyalat que, si el magnat americà fos president, "és possible que la crisi d'Ucraïna es resolgués ràpidament mitjançant la seva influència sobre Kíiv". "Teòricament, Trump no està gaire lluny de la veritat. El president nord-americà, realment, si volgués, podria posar fi al conflicte i ho podria fer ràpidament utilitzant, diguem-ne, les seves habilitats o simplement donant instruccions a Kíiv", ha declarat en roda de premsa, segons ha recollit l'agència de notícies Interfax.

Rússia creu que per posar fi a la guerra només calen una sèrie d'instruccions per part de Washington

Peskov també ha remarcat que una sèrie d'"instruccions" per part de Washington "serien suficients per a Kíiv", que respondria "encara que no fos en un o dos dies". "La clau és que Ucraïna està bàsicament en mans dels Estats Units", ha reblat.  "En aquest moment veiem que l'actual cap d'Estat no vol això, no vol fer servir la seva posició i, en comptes d'això, decideix incrementar l'enviament d'armes a Ucraïna", ha lamentat el portaveu del Kremlin.

D'altra banda, el portaveu rus ha acusat novament els Estats Units de pressionar Ucraïna i provocar un augment de les hostilitats que podria conduir a l'enviament d'armes nuclears, tal com ha indicat Trump aquest dijous. "Estem d'acord amb aquestes paraules i creiem que hi ha un augment de la tensió. Això es produeix, entre altres coses, a causa de les decisions que es prenen. Primer de tot, la dels Estats Units i la de les capitals europees, que parlen d'enviar armes i carros de combat”, ha comentat Peskov.

Trump lamenta l'enviament d'armes a Ucraïna perquè "podria augmentar les hostilitats"

Aquest dijous, Trump ha lamentat l'enviament a escala internacional de carros de combat a Ucraïna perquè això "podria augmentar les hostilitats". "Primer tancs, després vindran les armes nuclears", ha afirmat. I ha demanat al president Joe Biden que "posi fi a aquesta guerra boja".

Finalment, escau esmentar que Biden ha anunciat recentment que enviarà 31 tancs Abrams a Ucraïna. Posteriorment, el Pentàgon ha puntualitzat que l'enviament no es podrà fer de forma immediata atès que no hi ha tants carros de combat als arsenals nord-americans.