D'ençà que va començar l'escàndol de l'espionatge massiu a l'independentisme conegut com a CatalanGate, la resposta del govern espanyol ha molestat al Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI). Ara, quan el CatalanGate encara aixeca polseguera, La Moncloa ha fet públic que al president Pedro Sánchez i la ministra Margarita Robles podrien haver estat espiats amb el mateix programari que es va infiltrar al mòbil de polítics, activistes i advocats independentistes. Si la resposta a l'espionatge a l'independentisme del govern espanyol va molestar al CNI, el nou anunci de l'Executiu els fa sentir "desprotegits", segons publica El Mundo

La relació entre La Moncloa i el CNI s'està veient alterada per l'escàndol d'espionatge que no fa més que créixer. El servei d'Intel·ligència considera que l'anunci de què un programari espia ha aconseguit arribar al mòbil de líders del govern espanyol mostra un greu error en la seguretat que deixa la seva feina exposada i qüestionada. Segons les fonts consultades per El Mundo, des del CNI es va rebre amb sorpresa la roda de premsa, on no estava Margarita Robles, afectada i responsable política del Centre. 

Els agents ja estan sorpresos i alarmats d'ençà que els partits independentistes han pogut entrar a la comissió de secrets oficials, arran del CatalanGate, però el seu malestar hauria arribat a un altre nivell gràcies a la roda de premsa d'ahir dels ministres Félix Bolaños i Isabel Rodríguez. "El govern espanyol ens deixa encara més als peus dels cavalls. Ha fet una roda de premsa per deixar en evidència una greu errada de seguretat". 

Tensió amb Bolaños

Des del CNI personifiquen la incomoditat que els fa sentir l'estratègia política del govern de Sánchez en Bolaños, qui va jugar un paper protagonista en la roda de premsa i en el diàleg amb la Generalitat després que es destapés el CatalanGate. "És que aquestes situacions no es desvetllen. Som el primer país on el seu govern, en roda de premsa, demostra una vulneració de les comunicacions del més alt nivell. És que això, si et passa, no s'explica, deixes als peus dels cavalls els serveis d'intel·ligència", han assegurat les fonts del CNI de El Mundo, i han afegit: "És obvi que el govern espanyol coneixia aquestes punxades perquè en aquelles dates es van produir altres atacs "exteriors" i es van conèixer". 

Alguns agents del CNI consideren que se'ls ha col·locat en mig d'una guerra política, fet que acaba repercutint en la seva feina i els deixa en una situació complicada. "Ens ha col·locat els serveis de seguretat de l'Estat enmig d'una guerra política. I el CNI, en una situació delicada", han remarcat.