Iñaki AbadAratz Urrizola, dos dels nois d'Altsasu, podran tornar a casa després que aquest dimarts hagin rebut el tercer grau penitenciari amb el que podran començar a sortir de la presó, segons informen diversos mitjans bascs. Els mateixos mitjans apunten que la seva primera sortida podria ser aquest mateix divendres a la tarda

Tant Abad com Urrizola eren els dos condemnats a penes de presó més baixes per la baralla amb uns guàrdies civils fora de servei en un bar d'Altsasu. El primer va ser condemnat a quatre anys i dos mesos de presó i el segon a tres anys i sis mesos de presó. Actualment, tots dos porten quasi dos anys a la presó.

La resta dels condemnats, la majoria, pel cas d'Altsasu porten més de tres anys a la presó i estan condemnats a penes de presó molt més altes. Qui té la condemna més greu és Ohian Arnanz, que haurà de passar nou anys i mig empresonat. Jokin UnamunoAdur Ramírez de Alda estan condemnats a vuit anys i mig de presó i Jon Ander Cob Julen Goicoechea van ser sentenciats a set anys i mig de presó.

Tots cinc, encara estan en el procés de la classificació, tot i que probablement seran classificats dins del segon grau. A partir d'aquí, es podran començar a demanar els beneficis i permisos que comporta aquest estadi.