L'ambaixada espanyola s'ha mobilitzat per la visita que està fent el vicepresident del Parlament de Catalunya, Josep Costa (JxCat), a Islàndia, on manté contactes institucionals.

L'ambaixada s'ha autoconvidat a una reunió que Costa té previst mantenir demà amb el president del Parlament islandès, en una situació inusual, segons ha denunciat el mateix Costa. L'actitud de l'ambaixada posa de manifest els nervis que provoquen les visites internacionals d'autoritats catalanes, tot i la nova etapa que en principi ha posat en marxa el nou govern de Pedro Sánchez.

"Aquí l’ambaixada espanyola ens comunica que s’ha autoconvidat a la reunió que tenim demà amb el president del Parlament d’Islàndia. Els diré que és un gest molt poc diplomàtic i que no són benvinguts, però en tot cas no aconseguiran silenciar la nostra denúncia de la repressió", ha indicat. 

En la nota de l'ambaixada, aquesta afirma que ha negociat amb les autoritats islandeses que una encarregada de negocis espanyola estigui present en la trobada amb el president del Parlament islandès i en una segona reunió amb el director general de Comerç Exterior islandès.

Costa ha mantingut contactes aquests dies també amb el president del Parlament de les illes Fèroe, i amb el ministre d'Afers Exteriors d'aquest territori sota administració danesa.