El número 3 del ministeri de Defensa, el subsecretari Alejo de la Torre, ha estat destituit, després que ha col·locat la seva parella sentimental, la tinent coronel mèdica Elvira Pelet Pascual, com a número 1 dins l'escala d'oficials per ascendir a coronel, segons informa el diari Abc. El Butlletí Oficial de Defensa recull avui aquesta classificació.

L'actual directora general de Reclutament, Amparo Valcarce, serà la substituta de De la Torre.

El número tres de Defensa arrossegava des del mes de gener una altra polèmica decisió a favor de Pelet: la concessió d'una condecoració. Tot i que la llei d'alts càrrecs l'obligava a inhibir-se per un evident conflicte d'interès, De la Torre no ho va fer.

Segons el diari, la ministra de Defensa, Margarita Robles, podria fer coincidir ara el relleu de De la Torre amb la substitució de l'actual secretari d'Estat de Defensa, Ángel Olivares, que ha demanat plegar. Pot ser rellevat per Esperanza Casteleiro, cap de gabinet de la ministra.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat