El petit Oliver ho ha aconseguit. Aquest nen de dos anys i mig que té un tumor cerebral que l'ha deixat sense menjar i sense pràcticament mobilitat, ja ha arribat a Barcelona a bord d'un avió medicalitzat per a ser operat a l'hospital infantil Sant Joan de Déu de la capital catalana, un dels centres capdavanters al món. Aquest infant, que viu a Mèxic amb el seu pare d'origen malagueny i la seva mare alemanya ha arribat a la ciutat després de molts dies d'espera i amb els seus pares desesperats perquè no podien aconseguir un avió medicalitzat per a transportar el seu fill malalt, a qui els metges havien diagnosticat poc més de dues setmanes de vida si no era intervingut ben aviat. Finalment, un donant anònim va donar els diners necessaris perquè l'Oliver pogués viatjar, tot i que aquest desplaçament s'ha anat endarrerint per traves burocràtiques. 

A punt per ser operat 

S'esperava que l'Oliver arribés a Barcelona aquest matí de dimecres i ho ha fet després d'una escala a Irlanda. Al aeroport del Prat l'esperava una UVI mòbil que l'ha traslladat fins al Sant Joan de Déu on serà intervingut quirúrgicament per extreure el tumor cerebral que pateix, una operació que podria salvar-li la vida. Almenys per uns mesos, ja que al hospital mexicà on l'havien atès fins ara li havien donat uns sis mesos de vida si li aconseguien extreure el tumor. Ara, s'espera que amb aquesta intervenció n'hi puguin eliminar fins a un 80%, sent molt complicat que s'extirpi completament. Amb tot, fins que no li facin un escàner cerebral és impossible de determinar.

El pare del nen va arribar abans a Barcelona, ja que va marxar de Mèxic amb un avió comercial, i a través de les xarxes socials celebrava durant aquestes últimes hores que el seu fill també podria arribar a la ciutat per ser intervingut. "Falta l'Oliver, que acaba d'embarcar a l'avió que demà sobre l'una arribarà a Barcelona", explicava en el perfil d'Instagram del seu germà, que s'ha dedicat en els últims dies a fer arribar la historia del seu nebot als seus seguidors. El periple de l'Oliver ha estat seguit amb molta atenció per milers de persones que ara poden celebrar que ja hagi arribat a la capital catalana per ser operat. 

Una evolució molt ràpida 

El tumor cerebral que afecta el menor és de grans dimensions i massa a prop del tronc encefàlic, però a Mèxic no li podien extirpar. Tot plegat ha passat molt de pressa, ja que fa només dues setmanes que la família sap que el nen té aquesta malaltia . Dia 13 d'octubre, els pares van notar que a l'Oliver li costava caminar, estava apàtic, dèbil i no tenia gana. Un cop al hospital li van fer diverses proves que van confirmar la presència d'un tumor cerebral de grans dimensions. En qüestió de dies, el nen va empitjorar i fa tot just una setmana li van extreure el líquid que li pressionava el cervell, i provocava que perdés funcions cognitives. A partir d'aquí, va poder recuperar certa mobilitat i els seus ànims han millorat notablement. Com diu la seva mare a Instagram, no ha deixat de somriure, tampoc quan esperava el vol que li pot salvar la vida.