Els partits d'esquerres de Badalona continuen una negociació contra rellotge per aconseguir bastir un pacte abans de demà dimarts a les 12 quan hi ha el ple d'investidura. De moment, però, les posicions segueixen encallades i si no arriben a cap consens, el popular Xavier Garcia Albiol serà alcalde de nou en ser la força més votada en les passades eleccions.

 

Per aquest motiu, els comuns han proposat aquest matí que l'alcaldessa accidental, Aïda Llauradó, sigui escollida demà com a alcaldia provisional tècnica per guanyar temps per negociar. Segons els comuns seria una espècia de "pròrroga" per donar més temps al pacte d'esquerres i evitar que Albiol torni a governar la ciutat. 

Segons ha anunciat la formació en un comunicat, la seva proposta permetria "tenir el temps necessari per torbar un acord polític progressista ampli i estable" i aconseguiria mantenir "la porta oberta a una solució política". Si tirés endavant la proposta, Llaurado seria escollida en el ple com a alcaldessa, però es comprometria a passar el relleu en el moment en que hi hagi candidat de consens d'esquerres, ja sigui del PSC o de Guanyem. 

Qualsevol acord, però, necessita d'una majoria absoluta i, per tant, dels vots de Guanyem (partit de Dolors Sabater), PSC, ERC (que es va presentar a les eleccions amb Sabater però se'n va desvincular després) i dels comuns.