L'opositor rus, Alexéi Navalni, ha abandonat la vaga de fam després d'aguantar fins a tres setmanes.

L'empresonat Navalni ha anunciat aquest divendres que tornarà a menjar aliments consistents, i explica que aquesta decisió l'ha pres "per recomanació dels seus metges personals". Alexéi compleix condemna a la Colònia Penitenciària IK-2 de la ciutat de Pokrov.

Per Instagram, Navalni explica que tant els seus metges com els seus seguidors li han aconsellat que ho deixi estar, ja que podria morir "en qualsevol moment" si seguia sense menjar aliments. "Metges en els quals confio plenament van emetre un comunicat segons el qual hem aconseguit prou per finalitzar la vaga de fam", assegura l'opositor més dur contra Vladímir Putin.

Metges civils

Ha sigut atès per metges civils aliens al Servei de Presons de Rússia, controlat pel Kremlin.

"Fa dos mesos, es reien de les meves peticions d'assistència mèdica, no em donaven cap medicament ni permetien que me'ls entreguessin. Ara m'han examinat dues vegades un consell de metges civils. L'última vegada va ser abans del míting. Ells han fet les seves anàlisis i em donen els resultats i conclusions", ha explicat Navalni.

L'inici de la vaga de fam

Després de ser detingut quan tornava d'Alamània un tribunal de Moscou va enviar a presó a Navalni per complir una pena per frau a què va ser condemnat en 2014 per incomplir la llibertat condicional que se li va concedir. Aquesta sentència va generar multitud de protestes als carrers

Al febrer l'opositor rus, va manifestar forts dolors a l'esquena i els seus advocats van assegurar que havia perdut la sensibilitat en les mans i les cames. Va demanar la visita d'un metge, però el Servei de Presons s'hi va negar. Com a resposta, Navalni es va declarar en vaga de fam, el 31 de març.

Malestar social

La decisió de tornar a menjar i així trencar la vaga de fam ve precedida per uns dues de protestes en la que milers de persones es van manifestar mostrant el suport a l'empresonat. La policia va intentar aturar la manifestació amb detencions, segons l'ONG OVD-info, es van arribar a produir fins a 1.800 detencions.

Imatge principal: Alexéi Navalni quan va ser arrestat. - EFE