Fa pocs dies, la publicació Naturejobs de la revista global Nature publicava un extens reportatge sobre la investigació i recerca catalanes i titllava Catalunya de la "millor" de l'Estat a l'hora de resistir la crisi. Hi dedicava 14 pàgines entre reportatges i anuncis i, fins i tot, el Govern se'n va fer ressò.

Això no hauria agradat gaire a El Periódico, que aquest dilluns publicava una notícia en què assegurava que el document havia estat finançat per Biocat, una entitat de la Generalitat que catalitza la construcció de l'ecosistema català de ciències de la vida.

La mateixa editorial ha desmentit que aquesta publicació hagi estat pagada pel Govern. "Ens agradaria deixar clar que l'article sobre Catalunya va ser escrit de manera independent per l'equip editorial Naturejobs, que assumeix la responsabilitat de tot el contingut editorial". I continua: "Els anunciants, que apareixen després de la secció sobre Catalunya, no han posat diners a l'article editorial".

Biocat, en un altre tuit, també desmenteix la informació publicada pel mitjà citat assegurant que "es tracta d'un dossier especial que inclou un article independent i un apartat dedicat a publicitat, tal com subratlla Nature".

De fet, la periodista que signa la peça, Anna Petherick, assegura en un escrit que "és absolutament fals que el Govern de Catalunya pugui "comprar paraules boniques" a Naturejobs. El seu modus operandi a l'hora d'escriure la peça "ha estat el mateix que per qualsevol altre article" i relata com va trucar-li l'editor de la publicació per preguntar-li si li venia de gust escriure sobre la recerca de Catalunya.

Després d'entrevistar diferents personalitats, la periodista va enviar l'article al seu director, que va modificar-li alguns errors, però "no el tipus de canvis que fan que l'article sigui més positiu o negatiu". Petherick assegura que va ser pagada per la revista i no per cap altre mitjà i mostra la seva "sorpresa" perquè s'hagi agafat com una publicació positiva perquè, tot i que és veritat que parla bé sobre la recerca catalana, també parla sobre la incertesa que comporta el procés per les "dificultats del futur".

A parer seu, "hi ha un toc d'advertència a la seva peça", motiu pel qual no entén què és el que ha causat tant revol.