El monument dedicat a la Sardana, instal·lat a Montjuïc, ha aparegut mutilat. L'estàtua es caracteritza perquè hi ha vuit persones ballant, a les quals els hi han tallat les mans, tal com es pot percebre en una fotografia que ha pujat el cinquè tinent alcalde de Seguretat Ciutadana, Albert Batlle, en el seu compte de Twitter.

"Condemnem la salvatjada i apel·lem a lluitar per la convivència i contra l’incivisme", ha indicat Batlle en una piulada, on ha donat a conèixer l'atac al monument

Segon atac en sis anys

Aquesta, però, no és la primera vegada que aquest monument és víctima d'un acte vandàlic. De fet, el 2014 algú va amputar els braços de quatre ballarins. En aquella ocasió, el Departament de Patrimoni Arquitectònic, Històric i Artístic va abonar 6.500 euros per reparar les extremitats superiors, així com reforçar l'obra. 

A més, el 2002 ja es va haver d'actuar en aquesta escultura, ja que una de les figures va ser robada i, per la qual cosa, es va substituir per una altra. 

Monument a la sardana mutilat / EFEEl monument a la Sardana de Montjuïc ha estat víctima d'un atac vandàlic i algú li ha amputat els braços als ballarins / EFE

El monument de la Sardana, que está situat en una de les entrades dels jardins Joan Brossa, va ser inaugurat el 19 de març de 1966. Al detall, és una obra de Josep Cañas, que va utilitzar pedres d'Ulldecona per esculpir cada una de les figures, que mesuren al voltant de dos metres d'alçada. A més, en el centre hi ha una roca de Montserrat a través de la qual es vol simular el munt que realitzen els sardanistes amb les seves pertinaces. Així mateix, a l'escultura s'hi pot llegir el poema Les fulles seques d'Àngel Guimerà, que Enric Morera va donar vida amb música en una popular sardana. També, hi ha la inscripció del poema La Sardana, de Joan Maragall.