Al PP no li ha agradat la web rajoypresidente.es, una paròdia de la campanya electoral de Mariano Rajoy que aprofita algunes de les pífies més sonades del líder popular per reformular nous eslògans electorals, com ara "És l'alcalde qui escull el president", "Molt [muy] espanyols i molt [mucho] espanyols" o "Prometem deixar que les coses s'arreglin quan les coses vagin malament".

El cap dels serveis jurídics del PP, Alberto Durán Ruiz de Huidobro, ha fet arribar un burofax al mitjà satíric El Mundo Today com a responsable de rajoypresidente.es, per demanar-los formalment “el tancament de la pàgina web”, i els adverteix que en cas contrari “ens veurem obligats a iniciar les accions legals que siguin necessàries per defensar els nostres interessos”.

Els fets els ha donat a conèixer la mateixa publicació satírica per mitjà de les xarxes socials. Kike Garcia, un dels dos responsables de El Mundo Today, ha confirmat a El Nacional la recepció del burofax, i ha afegit que el requeriment evidencia que al PP “no tenen empatia del funcionament d’Internet”.

Paròdies dels principals partits

“Volíem parodiar la web de cada partit”, ha afegit Garcia, per recordar que en aquesta campanya ja s’han obert webs parodiant les campanyes de Ciudadanos i aquest dijous mateix la d'Unidos Podemos, mentre que “ben aviat” s’obrirà una altra dedicada al PSOE. Amb tot, El Mundo Today prefereix no entrar en polèmiques i és per això que ja està considerant la possibilitat de tancar el web sobre Rajoy. “Som un mitjà petit i ells són el partit del govern, si ens demanen que la tanquem la tancarem”, ha assegurat Garcia, malgrat que asseguren que el contingut del web “no pot causar confusió” amb la campanya real del PP.

Així mateix, des de El Mundo Today pensen mantenir les altres webs, ja que consideren que “els altres partits saben com funciona la sàtira i Internet” i per tant no esperen que se sumin a la petició de retirar-les.