El president del govern espanyol i líder del PSOE, Pedro Sánchez, reapareixia en públic després dels cinc dies de reflexió que es va prendre i dos dies després d’anunciar que no plegaria i seguiria al capdavant de l’executiu. I ho va fer a Barcelona. El primer secretari del PSC i candidat al 12-M, Salvador Illa, va convidar Sánchez a la caseta dels socialistes catalans a la Fira d’Abril de Barcelona i va passejar pel recinte del Fòrum acompanyat per Illa i dirigents del PSC. Mentre a Barcelona estava entre sevillanes, selfies i crits de suport, El Mundo preparava una enquesta que assegura que la meitat dels espanyols creu que el dirigent socialista hauria d'haver dimitit. L'enquesta es va fer entre dilluns i dimarts, així que Sánchez ja havia anunciat la seva decisió de seguir. Però no només això, de l'enquesta també es desprèn que cinc de cada deu votants del PSOE demanen un control previ als mitjans. La culpa la té Sánchez i, de fet, el titular principal de la jornada del citat diari és: "Sánchez arrossega el votant del PSOE a donar suport al control previ dels mitjans". També a la portada l'adéu a la periodista Victoria Prego que va morir dimecres a Madrid als 75 anys. El diari la descriu com "la veu de la construcció de la Democràcia".

El Mundo
El Mundo

L'ABC entrevista el president del PP, Alberto Núñez Feijóo, que, evidentment, treu l'artilleria pesada contra Pedro Sánchez i l'acusa de "fer servir la seva dona". "Tota Europa s'ha assabentat que la seva dona té problemes en l'àmbit comercial i empresarial. El president ha enganyat el seu govern, manipulat el seu partit i tensat els seus votants", assegura el dirigent popular que posa el focus de l'entrevista en Begoña Gómez, la dona de Sánchez. Més crítiques contra Sánchez a la portada, però en aquest cas venen del propi partit. El líder aragonès dels socialistes, Francisco Javier Lambán, critica la direcció del PSOE per situar Rosa Serrano a les llistes europees. Lambán carrega contra Ferraz per escollir una candidata afí al president que només té un 2% de suport. 

ABC
ABC

Un miler de detinguts en una vintena d'universitats. Aquest és el balanç actual de les protestes dels darrers dies a diversos campus universitaris dels EUA per la guerra de Gaza. El País es fa ressò de l'escalada de tensió a les universitats nord-americanes ja que les protestes en suport a Gaza no cessen i cada dia són més massives. La Casa Blanca ha criticat les protestes a la Universitat de Columbia a Nova York, assegurant que la presa per part dels estudiants d'un edifici del centre educatiu no forma part d'una manifestació pacífica. El rotatiu també recorda l'escriptor nord-americà Paul Auster mort aquest dimecres als 77 anys a Nova York.

El País
El País

La Razón explica com Feijóo vol "internacionalitzar el front contra el sanchisme" amb els seus fitxatges de cara a les eleccions europees. Però la imatge de la jornada és per una de les manifestacions d'aquest dimecres en motiu de l'1 de maig i s'hi veuen els secretaris generals de CCOO i UGT acompanyats de les vicepresidentes primera i segona María Jesús Montero i Yolanda Díaz. Titular demolidor: "Amb l'atur de rècord de la UE, els sindicats s'uneixen a Sánchez". 

La Razón
La Razón

El bany de masses de Pedro Sánchez en la seva visita sorpresa, sense avís previ a la premsa, a la Fira d'Abril de Barcelona és la imatge principal de la portada d'El Periódico. El diari també recorda que es compleix el primer aniversari dels eixos verds de l'Eixample de Barcelona i, afegeix, l'ajuntament n'ha tret conclusions, com que el manteniment d'un carrer com Consell de Cent és 10 cops més car que el d'un carrer convencional. És per això, que l'actual equip de govern municipal considera que aquest model no és replicable a altres carrers de la ciutat. 

El Periódico
El Periódico

Titular econòmic a La Vanguardia: "El BBVA ofereix al Sabadell el 16% de les accions del banc resultant". El rotatiu destaca, a més, que hi ha preocupació a la Generalitat i el món econòmic català per "una possible pèrdua de l'entitat" amb seu a Catalunya. Aquest dimecres, el BBVA va oferir una acció de nova emissió del banc per 4,83 de les del Banc Sabadell si tira endavant la fusió entre les dues entitats, el que suposaria una prima del 30% respecte al valor de tancament del 29 d’abril. 

La Vanguardia
La Vanguardia

L'Ara s'acomiada de Paul Auster l'endemà de la seva mort. Auster va ser diagnosticat de càncer de pulmó a finals del 2022, tal i com va anunciar la seva esposa ara fa un any. L'escriptor va néixer el 3 de febrer de 1947 a Nova Jersey. Entre les seves obres més conegudes hi ha Trilogia de Nova York amb Ciutat de Vidre (1985), Fantasmes (1986) i L'habitació tancada (1986); Leviatan (1992) o 4 3 2 1 (2017). L'última obra publicada és Baumgartner. El 2006 va rebre el Premi Príncep d'Astúries de les Lletres. També va escriure poesia, teatre i cine.

Ara
Ara

Finalment, El Punt Avui explica que Catalunya ha estat escollida Regió Gastronòmica Mundial el 2025 i per celebrar-ho parla amb diversos xefs catalans d'alt nivell. El diari català ha entrevistat el candidat d'ERC a les eleccions del 12-M i n'ha extret el següent titular: "Si Illa fos president la política lingüística i la llengua estarien en perill". Durant l'entrevista també ha carregat contra Junts de qui ha sentenciat: "Aquelles resistències que han fracturat l’independentisme pel mig, així que Junts podia pactar a Madrid han desaparegut”.

El Punt Avui
El Punt Avui
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!