Una multitud de persones ha omplert aquesta tarda la Via Laietana i també la plaça Urquinaona, en la manifestació de la Diada convocada per l'ANC. El nombre de concentrats ha superat les previsions que es feien fa tan sols una setmana. Els concentrats han reclamat "independència" i unitat estratègica en aquest sentit, i també hi ha hagut crits contra la taula de diàleg, de "ni un pas enrere" i a favor de respectar el referèndum de l'1-O, com "1 d'octubre, ni oblit ni perdó".

Abans de començar la marxa, Elisenda Paluzie, Jordi Sánchez i Carme Forcadell, els tres presidents o expresidents de l'ANC, han comparegut junts davant la gernació, en un gest d'unitat que ha estat molt aplaudit pels concentrats.

Foto: Sergi Alcàzar.

Poc després s'ha produït una escena similar quan el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, després d'animar la gent s'ha abraçat a la capçalera de la manifestació amb Lluís Llach, que representava el Consell per la República, i amb la mateixa Paluzie.

La Diada 2021 és bastant més semblant a les diades prepandèmia, que no pas a la que es va celebrar l'any passat, i que va estar fortament marcada per la pandèmia de la covid-19. En aquest sentit, la ja tradicional manifestació que organitza des de fa anys l'Assemblea Nacional Catalana ha tornat a ser en moviment. 

Quan la marxa ha passat per davant la comissaria de la Via Laietana, els concentrats han cridat "fora les forces d'ocupació". No s'ha produït, però, cap incident, i l'organització ha format un cordó de seguretat davant l'edifici. L'àrea de la comissaria està blindada amb tanques.

Estació de França

 

La mobilització d’aquest 11 de Setembre ha estat centralitzada, a la ciutat de Barcelona. La marxa en moviment va de la plaça Urquinaona fins a l'Estació de França. Més concretament, la marxa baixa per la Via Laietana, gira pel passeig d’Isabel II i segueix per l’avinguda Marquès de l’Argentera fins al parc de la Ciutadella, per acabar davant de l'Estació de França. És en aquest darrer punt on es durà a terme l’acte polític.

Precisament l'entitat va decidir canviar l'escenari del passeig dels Til·lers a l'Estació de França per la "responsabilitat de poder garantir la seguretat de tots els participants davant l'increment de l'assistència prevista". "A més, l'amplada de les portes d'accés dificultarien una entrada ordenada. Tanmateix, la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona es comprometen a mantenir obert el parc de la Ciutadella per a tothom qui vulgui un cop hagi acabat la manifestació", segons l'organització.