Josep Piqué, exministre, exlíder del PP català, economista i empresari, ha mort aquest dijous als 68 anys a l'Hospital 12 de Octubre de Madrid, segons ha informat la seva família. "Amb dolor profund comuniquem la mort del nostre marit i pare, Josep Piqué Camps, al 12 de Octubre de Madrid. La seva integritat personal, la seva fortalesa, el seu amor per la família, el treball i la seva lluita per la vida ens acompanyaran sempre", ha declarat la família. A més, la seva dona, Gloria Lomana, ha lamentat la seva pèrdua en el seu perfil personal: "Consternada per la mort de l'amor de la meva vida, Josep". Poc després que la notícia de la mort de Piqué, polítics de tots colors i institucions han mostrat el seu condol a través de les xarxes socials

🔴 Mor Josep Piqué, ministre català d'Aznar, als 68 anys

Un dels primers a pronunciar-se ha estat Alejandro Fernández, el president del PP de Catalunya, qui a través del seu perfil de Twitter ha acomiadat el seu company de partit. "Una de les persones amb la intel·ligència més prodigiosa que hagi conegut. El seu llegat empresarial, polític i intel·lectual és extraordinari. És un honor haver après al seu costat", ha afirmat. A més, en una intervenció a RAC1, Fernández ha subratllat: "És un dels grans polítics de la història de Catalunya". 

Altres membres del partit popular han expressat el seu condol a les xarxes. És el cas de Xavier Garcia Albiol, candidat a l'alcaldia de Badalona. "Durant un temps vaig tenir la sort de treballar al seu equip i puc dir que va ser una de les persones més brillants intel·lectualment que he conegut", ha escrit Albiol. 

TUIT mor Josep Pique Garcia Albiol

El president popular de la Junta d'Andalusia, Juanma Moreno, ha utilitzat el seu compte personal de Twitter per expressar el seu condol a la família. A Esteban González Pons, vicesecretari d'Acció Institucional del PP, la mort de Piqué l'ha omplert de tristesa perquè "a més d'un referent en relacions internacionals, indústria i constitucionalisme" representava "una manera intel·ligent de fer política".

L'expresident espanyol, José María Aznar, al gabinet del qual va estar Piqué, ha lamentat la seva mort. Li ha donat les gràcies per "l'excel·lent feina" que va exercir. "Va ser un excel·lent amic, col·laborador i ministre del Govern d'Espanya. Sempre recordaré i estaré agraït per l'excel·lent feina que va exercir en totes les responsabilitats que va haver d'assumir i que va exercir amb gran lleialtat i brillantor", ha dit Aznar. 

Condols fora del Partit Popular  

La figura de Piqué és admirada i respectada dins i fora del Partit Popular. Així hi han mostrat les mostres de condol de polítics d'altres formacions. El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, ha lamentat la mort de l'exministre, remarcant la distància ideològica: "Vilanoví, brillant, contradictori. Des de la distància ideològica i la discrepància política, tota l'estima per la família. Descansi en pau". També el líder del PSC, Salvador Illa, s'ha sumat a les condolences i ha publicat: "Des de la discrepància política, el recordarem com un polític dialogant i compromès amb els seus ideals". 

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, també ha transmès les seves condolences a través de les xarxes. Aragonés també ha marcat les diferències en el seu record: "La gran distància ideològica i política amb els seus posicionaments no m'impedeix agrair el seu tracte afable i reconèixer la rellevància de la seva trajectòria política i empresarial. El meu condol a la família i amics. Descansi en pau". 

TUIT mor Josep Pique Carles Campuzano
TUIT mor Josep Pique illa

A més de polítics, institucions i administracions han volgut transmetre el seu condol i acomiadar Piqué públicament. És el cas del Ministeri d'Afers Exteriors, davant del qual va estar el polític català entre el 2000 i el 2002. Curt i conscient, el ministeri ha transmès les seves condolences a la família. Més extens ha estat el comiat de Foment del Treball: "Lamentem la mort d'en Josep Piqué, exministre, persona sàvia i afable, d'àmplia visió econòmica i empresarial, i col·laborador de Foment en diversos camps com en la comissió per l'ampliació de l'aeroport". 

Des de la CEOE, el seu president, Antonio Garamendi, ha lamentat perdre "un gran polític, economista i home d'Estat", però també un amic amb qui va tenir la sort de compartir "xerrades, inquietuds i ganes de crear una Espanya millor". "Gràcies, Josep, sempre al nostre cor", diu el dirigent empresarial.

TUIT mor Josep Pique Foment