L'històric dirigent del PSOE Eduardo Martín Toval ha mort aquest dimarts als 76 anys, segons ha informat el PSOE a través de les seves xarxes socials. Segons el Diario Sur, hauria traspassat com a conseqüència d'un infart quan tornava de participar en una manifestació feminista a Màlaga.

Martín Toval es va convertir en portaveu del Grup Socialista al Congrés dels Diputats el 1985, durant el govern de Felipe González.

Va ocupar el càrrec fins a 1993, quan va ser substituït per Carlos Solchaga. Prèviament, el socialista havia estat diputat Congrés al llarg de set legislatures.

Vinculat amb Catalunya

Martín Toval va ser membre de la Comissió Constitucional encarregada de la redacció de la Constitució del 78 i de la Comissió d'Estatuts, intervenint així de manera especial en els d'Euskadi i Catalunya. 

A més, l'any 1977 va ser escollit membre del Secretariat General del PSC després de la celebració del II Congrés, on es va dur a terme la fusió entre el PSC i el PSOE català

En les eleccions generals del 79, va ser escollit diputat del PSC-PSOE per Barcelona, ocupant el lloc de portaveu del Grup Socialistes de Catalunya. Va ser durant aquesta legislatura que va ser designat per la Comissió Constitucional per formar part de la ponència per redactar l'Estatut de Catalunya.