L'expresident de la Generalitat, José Montilla, ha tornat a visitar als presos polítics a la presó de Lledoners. Concretament, ha anat a veure el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i s'ha tractat d'una "visita personal sense cap rellevància política", segons ha avançat a La Vanguardia i han confirmat fonts de l'oficina de l'expresident a ElNacional.cat. Es tracta de la primera visita de Montilla als presos polítics des que es va publicar la sentència del judici al procés el passat 14 d'octubre.

La visita va ser dilluns a les quatre de la tarda i segons expliquen des del seu entorn, va ser a títol estrictament personal, sense cap missió o encàrrec polític per part de ningú. Durant la visita, l'expresident també ha pogut saludar els altres presos independentistes.

Aquesta no és la primera visita de Montilla a la presó. El passat 11 de desembre, l'expresident i dirigent del PSC també va desplaçar-se fins a Lledoners, en un contacte que també va qualificar de personal. En aquella ocasió, els presos encara no havien estat jutjats i es trovaben en presó preventiva. 

No és habitual que un líder socialista visiti els presos independentistes. Al llarg dels dos anys que fa que són entre reixes, els únics que ho han fet són el diputat del PSC al Parlament Carles Castillo, els alcaldes Antoni Balmón (Cornellà de Llobregat) i Antoni Poveda (Sant Joan Despí) i el líder del PSC a Barcelona, Jaume Collboni.