La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha assegurat aquest dijous que "personalment no aniria a negociar amb ningú els Pressupostos a la presó", amb referència a la visita que el secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, té previst fer al líder d'ERC, Oriol Junqueras. En declaracions a Tele 5, Montero ha dit que no coneix el contingut d'aquesta reunió entre Iglesias i Junqueras, que creu que està fixada des de fa mesos.

"No és un enviat del Govern ni una persona autoritzada pel Govern per negociar els Pressupostos ", ha dit la ministra respecte a aquesta visita, encara que ha defensat la llibertat del líder de Podemos per marcar la seva pròpia agenda política. "És el Govern qui té la responsabilitat de sumar acords (als Pressupostos de 2019)", ha afegit la ministra, que ha explicat que en els propers dies es reunirà amb el PNB i que després planeja fer-ho també amb ERC i PDeCAT.

Respecte a les condicions plantejades per ERC per asseure's a negociar, ha dit que "si l'exigència és intromissió del Govern en un altre poder de l'Estat la resposta és rotundament no". Al seu judici, per a una formació política que reclama legítimament més recursos per a Catalunya li va a resultar difícil d'explicar el seu rebuig d'uns comptes que suposaran 2.000 milions més per a la comunitat i que contenen mesures que beneficiaran a molta gent com la pujada del salari mínim i de les pensions.

Segons ha dit, si la negociació no se centra en els temes inclosos en els comptes públics no hi podrà haver acord i "no hi haurà Pressupostos". No obstant això, ha matisat que el Govern no contempla cap altre escenari que no sigui l'aprovació dels Pressupostos perquè "no se'n pot anar a pactar pensant en dreceres o en camins intermedis", amb referència a la possibilitat que algunes de les mesures es poguessin aprovar per decret llei si finalment no surten els Pressupostos.