La ministra d'Igualtat, Irene Montero (Unidas Podemos), ha defensat aquest dilluns que l'"única via" per aprovar els pressupostos generals de l'Estat (PGE) és la majoria que va permetre investir Pedro Sánchez i la que va aprovar la moció de censura contra Mariano Rajoy.

En una entrevista de Catalunya Ràdio ha assegurat que "l'única majoria que en aquests darrers anys ha servit per donar estabilitat a Espanya és la majoria progressista", i que els intents de pactar amb formacions de dreta no han prosperat.

També ha advertit que Cs realment no vol aprovar els PGE, sinó "plantejar la divisió del govern" i mirar de reduir la influència d'Unides Podem en les decisions de l'executiu.

Quan li han preguntat si apujaran els impostos en els PGE, ha sostingut que l'acord de govern entre el PSOE i Unidas Podemos inclou impulsar una fiscalitat més progressiva, i creu que els dos partits de coalició van "en la mateixa direcció" de cara als comptes.

Diàleg a Catalunya

La dirigent de Podemos ha afirmat que la taula de diàleg s'ha de posar en funcionament i que, més enllà que hi hagi eleccions catalanes, és important demostrar "que la taula i aquest govern són útils".

Així mateix, ha defensat que en el diàleg es pot parlar de tot i que després s'han de buscar punts de trobada: "En el diàleg tot és possible, després en els acords s'han d'anar buscant punts en comú".

Preguntada per si Catalunya té dret a decidir, ha contestat que "els catalans tenen dret a decidir i els espanyols tenen dret a decidir", i que, a parer seu, ara el més important és buscar acords per articular la convivència.

Caixabank i Bankia

Montero ha explicat que Unidas Podemos desconeixia la fusió entre Caixabank i Bankia, i ha dit que és una notícia preocupant perquè considera que la concentració bancària no és positiva per a l'economia i que Bankia hauria de ser l'"embrió d'una banca pública" per fer transformacions profundes a Espanya.

A més, ha titllat de "vergonya" la sortida del rei emèrit Joan Carles I i ha defensat que "no va ser una decisió de govern", i que no té constància que l'executiu de Pedro Sánchez ho facilités.