La portaveu de Vox a l'Assemblea de Madrid, Rocío Monasterio, ha titllat d'"un cop d'Estat més" la reunió que van mantenir ahir Pedro Sánchez i Quim Torra, i li ha retret que es reuneixi amb "delinqüents i els qui volen extorsionar els espanyols".

En una entrevista amb 'esRadio', Monasterio ha indicat que l'"escenificació" que es va produir ahir ve d'"un procés de cop d'estat" quan Vox ja havia avisat i els deien "alarmistes".

"Tenim un president del govern espanyol que és un traïdor a Espanya, un president il·legítim amb un altre que és il·legal, que està intentant dialogar amb els qui intenten treure els drets als espanyols. Amb delinqüents no et pots reunir ni amb els que volen extorsionar els espanyols i, davant d'això, només hi ha un camí: la fermesa", ha sostingut.

En aquest camí, ha dit, Vox està "disposat i ferm" perquè no creu en "la política toveta del consens" però sí que "els delinqüents han d'estar a la presó per tota la vida". Així mateix, la líder de Vox a Madrid ha assegurat que tenen "claríssim" qui és l'"enemic" i ha retret al PP i Cs que no els acompanyin per fer-lo caure.

"Estarem encantats de fer un front comú si es dona amb valentia i claredat. I els nostres compatriotes a Catalunya han de sentir que no se'ls ha deixat en el moment més crític. Quan calgui fer una acció comuna al Congrés estarem encantats d'anar tots junts", ha assenyalat, encara que ha matisat que en unes eleccions el fet d'anar "tots junts" faria a Vox "perdre vots" perquè alguns espanyols "s'han vist decebuts" per altres partits.

Finalment, ha insistit que fa falta "fermesa" i que "la tebiesa o els grisos no porten enlloc" i menys "on s'està patint el nacionalisme excloent". "Has de posicionar-te amb valentia, si estàs disposat a cantar-los les veritats als nacionalistes", ha conclòs.