El Consell de Ministres té previst declarar aquest dimarts deu dies de dol en homenatge a les víctimes del coronavirus, i un dels aspectes que tindrà aquesta proclamació és que les banderes espanyoles d'organismes oficials hauran d'onejar a mig pal, això sí, segons avança El Confidencial Digital, sense que puguin lluir alhora un crespó negre.

Segons el mitjà citat, la Moncloa ha prohibit que es col·loquin crespons a les banderes a mig pal, una cosa sol·licitada per PP, Vox i Ciutadans, que han arribat fins i tot a demanar que els membres de l'Executiu vesteixin peces negres.

Cal tenir en compte que, de fet, no incloure crespons entra dins de les disposicions de la Llei de Banderes, que especifiquen que la bandera oficial espanyola s'ha de mostrar sola o en companyia d'altres ensenyes però sense que es visibilitzi cap altre signe.

Aquest missatge ha arribat, segons el mitjà citat, no només als ministeris, sinó també a edificis oficials de l'Administració espanyola, a seus d'empreses estatals i a delegacions i subdelegacions del Govern a tot Espanya.