El govern espanyol està absolutament bolcat amb Alfredo Pérez Rubalcaba en la seva “lluita per la vida”. Sense anar més lluny, el president Pedro Sánchez ha suspès aquest divendres la seva agenda prevista a Barcelona. “La lluita per viure de Rubalcaba és la lluita de tots”, ha reivindicat visiblement emocionada la portaveu en funcions de l’executiu, Isabel Celaá, després del Consell de Ministres d’aquest divendres.

Des de Moncloa estan seguint al minut l’evolució de l’exvicepresident espanyol i exsecretari general del PSOE, que es troba ingressat en estat d’extrema gravetat després de patir un infart cerebral. La portaveu espanyola ha recordat que amb ell comparteix, amistat, principis i compromisos. “Aquesta és la mateixa sala, la mateixa taula, que va utilitzar durant tant de temps”, ha dit amb la veu mig trencada.

“Alfredo és un polític com pocs en aquest país. És un home que sempre ha tingut l’Estat al seu cap, capaç de diferenciar entre les polítiques d’un govern i les polítiques d’Estat”, ha sostingut Isabel Celaá, que ha subratllat la seva lluita contra el terrorisme d’ETA com a ministre de l’Interior de Zapatero. “Gràcies a aquella victòria de la democràcia, a la qual ell va contribuir, aquest país viu en pau i en llibertat”, ha dit en aquest sentit.

La portaveu en funcions ha assenyalat que continuaran pendents de la seva evolució. “Esperem que superi aquest tràngol”, ha desitjat Celaá. En tot cas, ha deixat clar que “el seu capital polític no s’esborra” i que en tots ells deixarà una “petjada indeleble”.